Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-04@23:27:09 GMT

قصه عیاران را در «سرزمین من» بخوانید

تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۲۴۷۹۹۲

قصه عیاران را در «سرزمین من» بخوانید

نودوسومین شماره ماهنامه «سرزمین‌من» در مردادماه ۱۳۹۶ با مطالبی درباره قصه حسین کرد شبستری و عیاران در دوره صفوی همچنین سفر به گوشه‌هایی از ایران منتشر شد.

به گزارش خبرنگار مهر، در این شماره، گزارش‌ها و مقالاتی تازه درباره رود ارس و دیدنی‌های اطرافش، ‌قدرت گرفتن داریوش هخامنشی، زنبورخوارهای ایران، ابزار روشنایی در تاریخ ایران، تنها کاتب ایرانی جنگ‌های صلیبی، مراسم گوسفندشویی در روستایی در اطراف اراک، خیابان سی‌تیر، مرور قصه حسین کرد شبستری و عیاران در دوره صفوی و مطالب دیگری درباره تاریخ و طبیعت ایران، همراه با پیشنهادهای جذاب و کاربردی سفر برای مردادماه منتشر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مرز پرگُهر

در بخش «طبیعت و تاریخ» این شماره «سرزمین‌من»، گزارشی اختصاصی از سفر نویسنده و عکاسان مجله در حاشیه رود ارس در شمال‌غرب ایران منتشر شده است. این رود، مرز ایران با همسایه‌های شمال‌غرب ایران است و در کنار آن دیدنی‌های تاریخی و طبیعی زیبایی را خواهید دید.

داریوش: از طغیان تا تخت سلطنت

در این شماره، قسمت نهم از روایت تاریخی «بازی تاج و تخت ایرانی» را خواهید خواند که مجموعه داستان‌های جذابی است درباره کسب قدرت در تاریخ ایران. این قسمت که «کودتا علیه شاهنشاهی» نام دارد، در ادامه قسمت‌های قبل است و قصه قدرت گرفتن داریوش هخامنشی را روایت می‌کند.

شکارچی رنگین‌کمان

در بخش «حیات‌وحش» این شماره، گزارشی با عنوان «شکارچی رنگین‌کمان»، زندگی زنبورخوارها، مسافران رنگارنگ و زیبایی آفریقایی در ایران را بررسی می‌کند.

خانه روشنان

«سرزمین‌من» در بخش «نگارخانه» این شماره، گزارشی با عنوان «خانه روشنان» منتشر کرده که با تصاویری زیبا و نادیده، ابزارهای روشنایی از دوره باستان تا دوره قاجار را مرور کرده است.

کاتب جنگ‌های صلیبی

در بخش «تاریخ» این شماره، گزارش جالبی درباره کاتب اصفهانی منتشر شده؛ کسی که دوست صلاح‌الدین ایوبی و تنها کاتب حاضر در جنگ‌های صلیبی بوده و روایت دقیقی از جنگ‌هایی که در آن حضور داشته روایت کرده است. در مطلب «کاتب‌ جنگ‌های صلیبی» زندگی و آثار عمادالدین کاتب اصفهانی را خواهید خواند.

این خیابان خوردن دارد

در بخش «گردشگری» این شماره، مطلب «این خیابان خوردن دارد» درباره خیابان سی‌تیر است؛ خیابانی پر از کافه‌ و غذافروشی‌های خیابانی که به تازگی به عنوان راسته خوراکی‌ها، محلی برای شکم‌گردی شده است. در این مطلب، خیابان‌های مشهور عرضه غذاهای خیابانی با خیابان سی‌تیر مقایسه شده است.

قصه عیاران

در بخش «رسم کهن» این شماره از «سرزمین‌من»، گزارش جالبی درباره کتاب قدیمی «حسین کرد شبستری» با نام «قصه عیاران» منتشر شده است که در آن با توجه به داستان های موجود در این کتاب، رسوم عیاری و پهلوانی در دوره صفوی شرح داده شده است.

آداب میش‌شویی

«سرزمین‌من» در بخش «مردم ایران» این شماره، مطلب «آداب میش‌شویی» همراه با عکس‌های تماشایی، به مراسمی در یکی از روستاهای اطراف اراک، نگاهی انداخته شده که طی آن گوسفندان در رودخانه شسته شده و آماده پشم‌چینی می‌شوند.

دانستنی‌های ایران

«سرزمین‌من» در بخش «دانستنی‌های ایران» این شماره، مطالبی کوتاه و خواندنی از ایران‌شناسی به خوانندگان ارائه داده است. در بخش‌ «تقویم تاریخ» این مجموعه به روز جنگل‌ها، بازگشت اسرای ایرانی، نبرد چالدران، مقاومت آریوبرزن و قیام رئیسعلی دلواری در ماه مرداد پرداخته شده است.

در بخش «عجایب ایران‌زمین» دو مطلب درباره نقش‌برجسته‌ای نویافته از دوره ساسانی در افغانستان و چرایی آتش‌زدن تخت‌جمشید توسط اسکندر پرداخته شده است. در بخش «تهران‌شناسی» دو مطلب منتشر شده است؛ یکی درباره ورود نخستین گرامافون در تهران و یکی هم ساختمان باشگاه افسران (ساختمان شماره ۷ وزارت‌خارجه فعلی) که اتاق فکر کودتای ۲۸ مردادماه ۱۳۳۲ بوده است.

در بخش «میراث زمین» هم جزیره سرخ‌رنگ هرمز و برهنه آبشش‌های خلیج‌فارس بررسی شده‌اند. در بخش «ایران و جهان» هم نماد شیردال در تمدن‌های باستانی ایران تا روم مورد بررسی قرار گرفته است. در بخش «دیروز، امروز» به گذر زمان در بارگاه امام رضا(ع) و مسجد گوهرشاد در استان خراسان رضوی پرداخته شده و در بخش «چهره‌ ماندگار» هم سراغ «محمدقزوینی» کتاب‌شناس و پژوهشگر نسخه‌های کهن فارسی رفته است.

راهنمای سفرهای مرداد ماهی

در بخش «راهنمای سفر» این شماره سه مطلب در بخش «طبیعت» منتشر شده است؛ «ییلاق عقاب‌آشیان» راهنمایی است برای سفر به آلاشت در منطقه سوادکوه استان مازندران، «یک سد با تمدن» راهنمای سفر به سد اکباتان همدان و «رکاب‌زنان دشت زرد» راهنمای دوچرخه‌سواری در منطقه لار و کوه گل‌زرد. در بخش «روستاگردی» هم دو مطلب، «قله‌ها و چشمه‌ها» و «همسایه با چشمه رنگین‌کمان» مسافران را به‌ترتیب برای سفر به روستای زُشک در اطراف مشهد و روستای مالخواست از توابع ساری راهنمایی می‌کند.

همچنین در این شماره، در بخش «تاریخ‌گردی» دو مطلب منتشر شده است؛ «یادگارهای ساسانی» راهنمای سفر به شهر سلماس آذربایجان غربی و «کاخ سردار مشروطه» که مسافران را برای گشت و گذار در موزه مشروطه جونقان استان چهارمحال و بختیاری راهنمایی می‌کند. «به زلالی آینه» هم عنوان راهنمایی است در بخش «آخرهفته» که مسافران را راهی گشت و گذار در آبشار آینه‌رود دماوند می‌کند. در بخش «تفریح» مطلب «در باغ یار مهربان» راهنمایی است برای بازدید از باغ تازه‌تاسیس کتاب در اراضی عباس آباد تهران. در بخش «شکم‌گردی» «بفرمایید گشنیزکباب» هم راهنمایی است برای تهیه کباب گشنیز ماکو

تاکنون ۹۳ شماره از ماهنامه ایران‌شناسی و ایران‌گردی «سرزمین‌من» منتشر شده است. این نشریه در ۱۳۲ صفحه، به سردبیری رضا مختاری و با قیمت هفت هزار تومان به صورت تمام رنگی و گلاسه منتشر می‌شود.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۲۴۷۹۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رتبه‌بندی برترین دانشگاه‌های آسیا منتشر شد/ جایگاه ایران کجاست؟

رتبه‌بندی تایمز به تازگی جدیدترین نسخه رتبه دانشگاه‌های قاره آسیا در سال ۲۰۲۴ میلادی را منتشر کرد که چینی‌ها برتری بودند و بهترین دانشگاه ایرانی به رتبه ۵۶ بسنده کرد.

به گزارش ایسنا، در دهه‌های گذشته، ظهور و شکوفایی دانشگاه‌های آسیایی در میان دانشگاه‌های جهان قابل توجه بوده است. 

این پیشرفت در تمامی رتبه‌بندی‌های معتبر دانشگاه‌های جهان هم دیده شده است. اخیرا رتبه‌بندی تایمز، جدیدترین نسخه از رتبه دانشگاه‌های قاره آسیا را منتشر کرده و در آن روش‌های ارزیابی خود را اصلاح کرده است. 

قدرت رو به بهبود تولیدات تحقیقاتی چین و تأثیر آن بر منطقه رمز موفقیت چینی‌ها در برتر بودن در این تحقیقات بوده است. نکته قابل توجه دیگر، رشد نیروگاه‌های منطقه‌ای در زمینه همکاری با صنعت و همچنین اشاره به این موضوع است که بیشتر کشورهای آسیایی در حال بهبود سیستم آموزش عالی خود در این زمینه هستند.

سال گذشته، چین چهار رتبه از ۱۰ رتبه برتر را به خود اختصاص داد. امسال پنج دانشگاه در میان ۱۰ دانشگاه برتر دارد. این پیشرفت چینی‌ها برای هنگ کنگ بد بوده ،چرا که اکنون تنها دو مؤسسه در بین ۱۰ مؤسسه برتر دارد.

بعد از چین و هنگ کنگ، ژاپن هم عملکرد خوبی داشته است. اما در میان کشورهای شرق آسیا، کره جنوبی دچار سقوط شده است. در سال ۲۰۲۳ میلادی دانشگاه ملی سئول که برترین دانشگاه کره جنوبی است، جایگاه ۱۱ را داشت اما امسال به رتبه چهاردهم سقوط کرده است. 

بر این اساس برترین دانشگاه‌های آسیا از نظر مؤسسه رتبه‌بندی تایمز به شرح  ذیل است: 

۱- دانشگاه شینهوا( چین)

۲- دانشگاه پکن( چین)

۳- دانشگاه ملی سنگاپور ( سنگاپور ) 

۴- دانشگاه صنعتی نانیانگ( سنگاپور) 

۵- دانشگاه توکیو ( ژاپن) 

۶- دانشگاه هنگ‌کنگ ( هنگ کنگ ) 

۷- دانشگاه شانگهای جیائو تونگ ( چین) 

۸- دانشگاه فودان ( چین) 

۹-ژیجیانگ ( چین) 

۱۰- دانشگاه چینی هنگ‌کنگ ( هنگ کنگ)

اما ۱۰ دانشگاه ایرانی برتر این رتبه‌بندی که رتبه آنها در مقابل نامشان نوشته شده نیز به ترتیب ذیل است:

دانشگاه صنعتی شریف: ۵۶

دانشگاه صنعتی امیرکبیر: ۶۸

دانشگاه علم و صنعت ایران: ۷۹

دانشگاه تهران:۱۰۰

دانشگاه صنعتی شیراز: ۱۱۸

دانشگاه تبریز:۱۲۱

دانشگاه علوم پزشکی تهران:۱۲۹

دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی:۱۳۱

دانشگاه صنعتی اصفهان: ۱۳۳

دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل: ۱۳۶

بررسی آمار و ارقام این رتبه‌بندی نشان از آن دارد که دانشگاه‌های ایرانی آنطور که باید و شاید جایگاهی در خور نداشته‌اند. چراکه برترین دانشگاه ما در این رتبه‌بندی یعنی دانشگاه صنعتی شریف به رتبه ۵۶ در میان دانشگاه‌های آسیا بسنده کرده است. این در حالی است که توان و دانش دانشجویان و نخبگان ما و همچنین ظرفیت‌های دانشگاه‌های ما چیزی فراتر از این آمار و ارقام است و بی شک با اراده و همت بیشتر از طرف مسئولان  میتوان به این مهم دست پیدا کرد. 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دفاع موشکی ایران در مقابل اسرائیل زمینه نابودی هر چه زودتر رژیم صهیونیستی را فراهم می‌کند
  • زائران حج، دفاع از ملت مظلوم فلسطین را مورد توجه قرار دهند
  • غلبه بر عفونت سینوس : ترفندهای ساده و موثر بدون نیاز به دارو (اینفوگرافی)
  • پرداخت ۱۰ روبلی تجار برای کد استاندارد صادرات کالا به اوراسیا
  • از بازیگوشی در رشد کودک تا بیزبیز فراموش‌کار در رشد نوآموز
  • آریایی‌ها چه کسانی بودند؟/ نگاهی عمیق به مهاجرت آریایی‌ها به فلات ایران
  • رتبه‌بندی برترین دانشگاه‌های آسیا منتشر شد/ جایگاه ایران کجاست؟
  • رونمایی از نشان صادراتی GTS Plus سمنان
  • سابقه نامزدهای انتخابی را در سامانه «انتخاب ایران» بخوانید
  • سابقه نامزدتان را در سامانه «انتخاب ایران» بخوانید