Web Analytics Made Easy - Statcounter

نظریه «مارپیچ سکوت» شرایط را به گونه‌ای جلوه می‌دهد که افراد حتی اگر در اکثریت باشند خود را اقلیت دانسته و احساس عقب‌ماندگی کنند و در نهایت برای عقب نماندن از قافله، حتی اگر همرنگ جماعت نشوند برای آنکه اَنگ جهالت و عقب‌ماندگی نخورند، تظاهر به همرنگی کنند

به گزارش خبرنگار فرهنگی قدس‌آنلاین/نازلی مروت: هدف کلان رسانه‌های معاند، تغییر سبک زندگی اسلامی و ایجاد تغییر در باورها وهنجارهای یک جامعه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این رسانه‌ها با هر پوششی در گام اول با هدف گرفتن «حیا» به عنوان سپر محکم در برابر فساد، سعی در حیازدایی از جوامع انسانی و بخصوص جوامع اسلامی دارند. تغییر نوع پوشش زنان و مردان در فیلم‌های سینمایی نسبت به چند دهه پیش، نشان دادن روابط نامحدود بین زن و مرد و... در مسیر تحقق همین خواسته مدیران سازمان‌های رسانه‌ای غرب است. 
حجت‌الاسلام دکتر علی قهرمانی، کارشناس رسانه، پژوهشگر مطالعات سبک زندگی اسلامی و مدیر مؤسسه ندای فطرت در قسمت اول گفت‌وگو با قدس با بیان این مطالب، به تحلیل عملکرد رسانه‌های غربی در جنگ نرم با فرهنگ ایرانی اسلامی پرداخت، ادامه این گفت‌وگو به پشت پرده‌های این اقدام‌ها می‌پردازد.

قدس‌آنلاین: رسانه‌های غربی تا چه اندازه به باورها و ارزش‌های دینی و ملی ما شناخت و تمرکز دارند که بتوانند چنین برنامه هدفمندی را طراحی کنند؟

قهرمانی: معمولاً در رسانه‌های غربی چون بر فردی شدنِ دین و همه ساحات تأکید دارند، نیازی نیست بر دیگر مواضع دست بگذارند، چرا که با تأکید بر لذایذ غریزی و خوب کردن حال اکنون و خوش بودنِ در لحظه فرد، دیگر به جایگاه رفتاری انسان در جامعه کاری ندارند و حرکت جامعه برایشان مهم نیست، زیرا فقط داشتن حال خوش انسان در لحظه اهمیت دارد. این نگرش نشان می‌دهد که بین منافع ملی و مذهبی و منافع شخصی، اجماعی نیست و محور تفکر، اندیشه و عواطف فرد، حال خوشِ در لحظه است.
با توجه به آنکه انسان‌ها دو دسته‌اند: آخربین و آخوربین، چنین نگاهی آخوربینی را رواج می‌دهد تا دیگر آنچه بر جامعه ملی و جهانی و دیگران می‌گذرد، برای انسان مهم نباشد.

برای همین است که صهیونیست‌ها در مناطق اشغالی برنامه‌هایی از این دست را پخش نمی‌کنند بلکه با حمایت از تولید آن‌ها، مسیحیان و مسلمانان را متأثر می‌کنند تا این دو قطب بزرگ دینی تضعیف شوند؛ اگر آن‌ها در گذشته زمینه‌ساز جنگ‌های صلیبی بودند امروز این جنگ را به حوزه فرهنگ و سیاست کشانده‌اند و برای همین هم نوشابه‌های کوکاکولا و فست‌فود را برای خوب شدن حال کنونی انسان به سبک زندگی افراد وارد می‌کنند، اما منِ مسلمان نمی‌دانم نوشیدن یک قوطی کوکا چه کمکی به صهیونیست‌ها می‌کند! و... این بدترین مرحله از سبک زندگی است که کاملاً سکولار می‌شود.

البته هنوز هستند افرادی که لذت‌گرایی محور زندگی‌شان نیست و به این مرحله نرسیده‌اند و نظریات ارتباطی به آن‌ها نظارت دارد؛ برای مثال نظریه «مارپیچ سکوت» برای آن‌ها مطرح می‌شود تا شرایط را به گونه‌ای جلوه دهد که افراد حتی اگر در اکثریت باشند خود را اقلیت دانسته و احساس عقب‌ماندگی کنند و در نهایت برای عقب نماندن از قافله، حتی اگر همرنگ جماعت نشوند برای آنکه اَنگ جهالت و عقب‌ماندگی نخورند، تظاهر به همرنگی کنند. این مسئله متأسفانه امروزه بویژه در شبکه‌های مجازی در حال گسترش است؛ چرا که این شبکه‌ها زمینه خروج نظام اسلامی ما از حالت تک‌صدایی را فراهم می‌کنند در حالی که کاربران شبکه‌های اجتماعی و فضاهای مجازی خودشان یک دهم درصد هم در تولید مطالب نقش ندارند! پس باید پرسید این مطالب از کجا می‌آیند؟

قدس‌آنلاین: پشت پرده همرنگ ساختن جماعت چه جریانی است؟

قهرمانی: این یعنی اتفاقی در پشت پرده در حال وقوع است و ما باید مراقب باشیم تا با اعتمادی که به یکدیگر داریم پیام‌هایی که از منبع، هدف و صحت آن‌ها مطلع نیستیم را ترویج و منتشر نکنیم و متوجه باشیم که شیطان به عزت خداوند قسم یاد کرده که گمراهی را مقابل دیده بندگان او زینت بخشد!

از این رو، به نظر می‌رسد حرف‌های باطل در شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی که در بسته‌بندی‌های زیبا عرضه می‌شوند چاهی بدتر از چاله ماهواره‌هاست، چرا که ما در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی این‌طور می‌اندیشیم که صدای ما در حال شنیده شدن است در حالی که نمی‌دانیم پشت این پیام‌ها که به آسانی دست به دست می‌شود اندیشمندان، قوم‌شناسان، فرقه‌شناسان، لهجه‌شناسان و جامعه‌شناسان‌اند که سعی در پیاده‌سازی نظریه مارپیچ سکوت دارند تا حتی کسانی را که به این امور باور ندارند، با توجیه «خواهی نشوی رسوا» همرنگ جماعت کنند.

آن‌ها می‌خواهند این باور را به فرد بقبولانند که آبادانی خود، نیازمند ویرانی مملکت است برای همین است که برخی متأسفانه از کار می‌دزدند چرا که امیدی به جامعه ندارند و فقط می‌خواهند برای بهبود شرایط خود تلاش کنند، آن هم به هر قیمتی تا اگر فردای روزگار اتفاقی افتاد فرد در جزیره ثبات و آرامش باشد و این بدترین خطر برای جامعه است، چرا که دیگر خدمت به دیگران معنایی ندارد؛ دزدی از کار و بیت‌المال توجیه و ناامیدی شایع می‌شود و این نوع از ناامیدی از ناامیدی سیاسی بدتر است و عواقب سوئی همچون اختلاس‌های چندین میلیاردی از بیت‌المال را در پی دارد.

در حالی که در نگاه دین، مؤمنان با یکدیگر برادرند نه اینکه در رقابتی فزاینده در حال دزدی از هم باشند، اگر فرد باور داشته باشد خدمات او زمینه تکامل است دیگر چنین نمی‌کند.

 قدس‌آنلاین: نخبگان به عنوان گروه مرجع که مردم در بسیاری از زمینه‌ها و رفتارهای اجتماعی سیاسی خود به آن‌ها نظر دارند، در این باره و روشنگری به باورهای کاذبی که رسانه‌های بیگانه با چاشنی جذابیت به خورد مردم ما می‌دهند، چه وظیفه‌ای دارند و فکر، قول و فعل آن‌ها چقدر می‌تواند در این باره رهگشا و روشنگر باشد؟

قهرمانی: در حدیثی از امام رضا(ع) خطاب به شاگردان که همگی از فضلا و نخبگان آن عصر بودند، آمده است: «باید اصول دین را بگویید اما باید برای مردم جا بیندازید».

ایشان همچنین در روایتی دیگر فرموده‌اند: «اگر مردم با محاسن و شیرینی سخن ما آشنا شوند جای دیگری نمی‌روند» چنانکه پیامبر اکرم(ص) فرمودند: «با مردم به اندازه عقل‌هایشان صحبت کن» بنابراین تقاضا می‌شود نخبگان ابتدا سبک زندگی دینی را درک و بعد آن را همان گونه که هست، بیان کنند، زیرا بعضاً نگاه ما از سبک زندگی دینی کاریکاتوری و تک بُعدی است اما در نگاه دین انسان باید جامع‌النظر باشد یعنی لذت ببرد اما نه فقط حیوانی و غریزی.

نکته مهم دیگر آنکه برخی از نخبگان تنها در بُعد دشمن‌شناسی کار می‌کنند و به بیان زیبایی‌های اسلام توجهی ندارند در حالی که این دو باید در کنار هم و به صورت توأمان باشد، البته به شرط آنکه ابتدا خودمان بفهمیم و بعد برای دیگران شرح و بیان کنیم.

اسلام مانند دیگر مکاتب نیست که اگر یک جایش لنگ زد و قطعه‌ای از پازل سبک زندگی آن کامل نبود، پیش رود بلکه همچون جِت پیشرفته‌ای است که حتی با نبود یک پیچ کارکردهایش متوقف می‌شود؛ باید به جامعه باوراند که تا امروز از اسلام لذت نبرده و اسلامی زندگی نکرده‌اند و چون سبک زندگی‌های ما دینی و جامع نیست از دین لذت نبرده‌ایم، زمانی می‌توان از دین لذت حقیقی را بُرد که الگوهای سبک زندگی دینی کامل را تجربه کنیم؛ افزون بر این، در کنار معرفی الگوهای کامل دینی، نباید اسلام را سخت بگیریم بلکه می‌توان مثل گوشی‌های پیشرفته تلفن همراه عمل کرد که منوی متنوع دارند اما گستردگی منو، استفاده از آن‌ها را سخت نمی‌کند.

از این رو، کاری که در رسانه باید انجام شود این است که نخبگان در یک مسیر باشند. گاهی در برنامه‌ها دیده می‌شود کارشناس حوزوی یک چیز می‌گوید، کارشناس دانشگاهی چیز دیگر و رسانه هم مطلب مد نظر خود را، در حالی که بُردارهای مختلف در جهات مختلف اتفاق مؤثری را رقم نمی‌زنند. کار رسانه الگودهی همراه با جذاب‌سازی است تا از این طریق بتوان سبک زندگی اسلامی را به مردم عرضه کرد.

نظریه «مارپیچ سکوت» شرایط را به گونه‌ای جلوه می‌دهد که افراد حتی اگر در اکثریت باشند خود را اقلیت دانسته و احساس عقب‌ماندگی کنند و در نهایت برای عقب

نماندن از قافله، حتی اگر همرنگ جماعت نشوند برای آنکه اَنگ جهالت و عقب‌ماندگی نخورند، تظاهر به همرنگی کنند

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: صهیونیسم قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۶۵۵۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش مهم رسانه ملی در ترویج فرزندآوری

اشکان ممبینی، کارشناس رسانه با بیان لزوم ارتقای کیفیت تولیدات رسانه ملی برای ترویج فرزندآوری گفت: تسهیلات ویژه‌ای برای مسکن، ازدواج و فرزندآوری مصوب شده است، ولی بیشتر مردم از آن بی‌اطلاع هستند، از این رو باید اطلاع‌رسانی از سوی رسانه‌ها و مسئولان انجام شود.

به گزارش ایسنا، له نفل از «راهبرد معاصر»؛ سی ام اردیبهشت سال ۱۳۹۳ و طبق بند یک اصل ۱۱۰ قانون اساسی، رهبر معظم انقلاب اسلامی سیاست های کلی جمعیت را به رؤسای قوای سه گانه و همچنین مجمع تشخیص مصلحت نظام ابلاغ کردند. با ابلاغ این ۱۴ بند، دستگاه های مختلف موظف به بکارگیری سیاست ها در تدوین برنامه ششم توسعه و اجرای آن شده اند تا چشم انداز رشد جمعیت کشور به همراه کیفیت و سلامت جامعه تضمین شود.

ایشان در سال ۱۴۰۱ در پیامی با تشکر از فعالان دلسوز حوزه جمعیت، تلاش برای افزایش نسل و جوان شدن نیروی انسانی کشور و چاره‌جویی برای نجات کشور از آینده‌ هولناک پیری جمعیت را سیاستی حیاتی و از ضروری‌ترین فرائض دانستند و تأکید فرمودند: این سیاستی حیاتی برای آینده‌ بلندمدت کشور عزیز ماست. کاوش‌های صادقانه‌ علمی نشان داده است این سیاست را می‌توان با پرهیز از همه‌ آسیب‌های محتمل یا موهوم پیش برد و آینده‌ کشور را از آن بهره‌مند ساخت. 

رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیگر فرمایشات خود تصریح کردند: غربی‌ها با افزایش عدد مسلمان‌ها مخالفند، با افزایش عدد ملتی که جوان‌هایش می‌توانند در عرصه ظاهر بشوند و کشور را به اوج برسانند، معلوم است مخالفند. ما نباید کار را به‌گونه‌ای پیش ببریم که مقصود آن‌ها عملی بشود؛ باید به‌گونه‌ای حرکت کنید که مقاصد اسلامی حفظ شود.

اشکان ممبینی، کارشناس رسانه درباره لزوم اتخاذ تدابیر ویژه برای افزایش و جوان سازی جمعیت کشور که یکی از مهم ترین تکالیف مشخص شده از سوی آیت الله خامنه ای (مدظله العالی)، مقام معظم رهبری بر دوش مسئولان است، به خبرنگار «راهبرد معاصر» گفت: در مقطعی شعار «فرزند کمتر، زندگی بهتر» اثر بالایی در اذهان عمومی گذاشت و اکنون با توجه به اقتضائات و به صدا درآمدن زنگ خطر پیری جمعیت، باید شعار مناسبی جایگزین شود. 

وی شعار «فرزند بیشتر، زندگی شادتر» را به عنوان جایگزین «فرزند کمتر، زندگی بهتر» مطرح کرد و افزود: ضرورت دارد با پیوست های رسانه ای، تبلیغاتی و اجتماعی در راستای نهادینه سازی فرزندآوری در جامعه اقدام کرد. باید با اهتمام و جدیت ویژه ای وارد عمل شد و اهداف مدنظر جوانی جمعیت را در قالب قرارگاهی با سرعت بیشتر دنبال کرد.

کارشناس رسانه با تأکید بر لزوم ارتقای کیفیت تولیدات رسانه ملی برای ترویج فرزندآوری، عنوان کرد: باید ساختارهای فکری جامعه بر مبنای «فرزند بیشتر، زندگی بهتر» و ترویج و ترسیم مزایای زندگی در خانواده های پرجمعیت تغییر یابد. در کنار بسترسازی فرهنگی باید تدابیر لازم برای حمایت های اقتصادی از خانواده های دارای چند فرزند در دستور کار قرار گیرد و روند اجرای مصوبات و قوانین حمایتی نظارت و ارزیابی شود

ممبینی گفت: در دولت سیزدهم تسهیلات ویژه ای برای مسکن، ازدواج و فرزندآوری مصوب شده است، ولی بیشتر مردم از آن بی اطلاع هستند، از این رو باید اطلاع رسانی از سوی رسانه ها و مسئولان انجام شود. 

وی تأکید کرد: وزارت ورزش و جوانان در تعامل با بانک مرکزی و نهادهای ذی‌ربط با توجه به اهمیت موضوع نسبت به هماهنگی و صدور مجوز اعطای تسهیلات برای ازدواج و فرزندآوری اقدام کرده است. تسهیل اخذ وام برای تأمین مسکن جوانان نیز طی ابلاغ به بانک ها انجام شده است. 

کارشناس رسانه با بیان اینکه برنامه ریزی برای ازدواج آسان جوانان دغدغه مهمی به شمار می رود و باید متولیان امر و خیرین نسبت به اطلاع رسانی از بسته های تشویقی و حمایتی اقدام کنند، عنوان کرد: به نظر می آید باید در قالب طرحی، مدیران دستگاه ها به دیدار خانواده های دارای فرزندان چندقلو بروند و با تبلیغات رسانه‌ای لزوم حمایت های لازم از آنها به جامعه منتقل شود. 

ممبینی گفت: ضرورت دارد با بهره گیری از ظرفیت دانشگاهیان و نخبگان در قالب طرح، مقاله، پایان نامه و... در زمینه حمایت از جوانی جمعیت کمک گرفت و حتی در ابعاد ملی طرح هایی با قابلیت اجرا ارائه کرد. 

وی افزود: طرح‌هایی همچون راه اندازی مهدهای کودک در دستگاه های مختلف با هدف ایجاد آرامش خاطر برای مادران شاغل در راستای ارائه خدمات مطلوب به مردم باید مدنظر قرار گیرد. در این رابطه شهرداری ها می توانند با امکانات خود نسبت به راه اندازی مهدهای کودک اقدام و دستگاه های اجرایی طبق قانون مکان مورد نظر را پیش بینی یا هزینه های مصوب را تقبل کنند.

کارشناس رسانه با بیان نقش سایر ارگان ها در این زمینه تأکید کرد: در قانون وظایف بانک ها و مصوبات حمایتی مشخص است، از این رو بانک های دولتی و خصوصی باید پویاتر باشند و در راستای تسهیل مسیر اخذ تسهیلات همراه تر عمل کنند. سخت گیری های بی مورد بانک ها تمرد از قانون است و برخورد جدی قانونی را به وسیله مراجع ذی صلاح می طلبد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ادعای رسانه صهیونیست:حماس با پیشنهاد مصر موافقت کرد
  • نقش مهم رسانه ملی در ترویج فرزندآوری
  • تظاهرات دانشجویان، استکبار جهانی را به مرز بحران کشانده است
  • زبان طنز نیشدار است
  • سابقه ایران و عراق در حوزه فرهنگ و ارتباطات درخشان است
  • در هیچ مکتبی به اندازه اسلام به حقوق زنان توجه نشده است
  • در هیچ مکتبی به اندازه اسلام به حقوق زنان توجه نشده است.
  • خبر‌های رسانه - ۱۳ اردیبهشت
  • باید فضای رسانه را به سمت بهره‌وری سوق داد
  • صهیونیست‌ها ناچارند تسلیم شوند